Ingyenes kiszállítás 15.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Miért fontos a kutyának ruha és mikor kell viselni?

2023-05-13

kutyaruha_1.[1]

 

A kutyaruha használatának számos oka és előnye van:
 

Hideg időjárás esetén kabát vagy pulóver használata javasolt


A kutyák sok esetben nem képesek megfelelően szabályozni testhőmérsékletüket, ezért a téli, őszi, tavaszi hűvös időben egy mellény, kabát vagy pulóver viselése segíthet megvédeni egészségüket.

A szőrtelen, rövid szőrű kutyák jobban fáznak, különösen érzékenyek a hidegre, mert hiányzik testük természetes szigetelő rétege. Nincs ami megvédené testüket a külső hatásoktól, hidegtől, melegtől, nedvességtől. Számukra nagy kihívást jelent az időjárás, mindenképpen védeni kell őket a megfázástól. Ezen kívül a szőrtelen kutyák sokkal hajlamosabbak a hideg miatt jelentkező bőrproblémákra.

Korosztály szerint is vannak fokozott védelemre szoruló kutyusok, a fiatal kölykök és az idős, beteg kutyusok testének hideg, szél és csapadék elleni védelmére mindenképpen figyelniük kell a gazdiknak.

A kutyamellények és kabátok ill. enyhébb, de hűvös időjárásban a pulóverek viselése segíthet megvédeni kedvenceinket a hidegtől, kihüléstől és védi bőrüket a fagyási sérülésektől. Általában a vízlepergetős ruhák és kabátok több rétegűek, béleltek, melynek köszönhetően jó szigetelő hatásúak. A pulóverek a tavaszi-őszi időben nyújtanak kellő védelmet.

 

Esős időben jó szolgálatot tesz egy esőkabát


Az esőkabát vagy vízlepergetős ruha elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük szőrös barátainkat. Nem csak az eső és a sár ellen nyújt védelmet, hanem kiváló a hideg vagy szeles napokon is!

A száraz kutya - boldog kutya!

Ha kutyusunkat szárazon tartjuk élvezetessé tehetjük számára a szabadban töltött időt még rossz időben is, nem lesz kellemetlen élménye egy séta alkalmával sem. Ezen kívül a túl sokáig nedves szőrzet egészségügyi problémákhoz vezethet, például bőrirritációhoz vagy fertőzéshez, ezért fontos, hogy szőrös barátainkat szárazon tartsuk egy jó minőségű esőkabáttal vagy vízlepergetős ruhával.

Gazdik számára is kellemesebb, ha a lakásban tartott kutyus sétáltatása után nem kell annyit takarítani esős időben a szabadból hazatérve.

 

Nyári forróságban is védjük kutyusunkat az UV káros hatásaitól


Amikor nyári forróságban háziállatunk a szabadban tölti az időt, ugyanúgy védeni kell őt a nap károsító hatásától, mint minket embereket. Speciális pólóval biztosíthatjuk a szükséges hűsítő kényelmet is amikor nagy meleg van és védhetjük az UV sugárzástól bőrüket.

 

Egészségügyi problémák esetén testvédő ruhák ajánlottak


A ruhák védelmet nyújthatnak a sérült kutyának – akár műtét, akár ivartalanítás után – a lábadozás időszakában. Korlátozza a kutya hozzáférését a sebhez és megakadályozza, hogy nyalogassák, harapdálják a heget, együtt nevelt társaik sem tudják megsérteni a beteg kutyust. Ezekkel a ruhadarabokkal gyorsíthatjuk, könnyebbé, kényelmesebbé tehetjük a felépülési folyamatot.

 

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.