Ingyenes kiszállítás 15.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Milyen méretet válasszunk kutyaruha vásárláskor?

2023-05-13

nvtelen1_5

 

A tökéletes kutyaruha megtalálása kutyája számára

A tökéletes kutyaruha megtalálása kedvence számára nem könnyű feladat, mivel számos tényezőt figyelembe kell venni a megfelelő ruha kiválasztásánál.

Az első és legfontosabb a kutya mérete, hogy a választott ruhadarab jól illeszkedjen testére, ne legyen túl nagy vagy túl kicsi, hogy kutyája kényelmesen mozoghasson benne.

Ha a kutyaruha túl nagy, akkor a kutyust mozgásában akadályozhatja és fennáll a veszélye annak is, hogy beakad valamibe, ami veszélyes is lehet számára.

Ha a kutyaruha túl kicsi, akkor pedig szoríthatja testét. Ez kellemetlen és kényelmetlen lehet számára, nem fogja szeretni a ruha viselését a leghidegebb időjárásban sem, ami egészségügyi problémákhoz is vezethet, megfázhat, felfázhat stb.

Emellett, ha a kutyaruha nem illeszkedik jól, akkor nem tölti be funkcióját, nem fog megfelelően védeni a hidegtől, esőtől vagy egyéb időjárási körülményektől.
 

Különböző kutyaruha mérettáblázatok

A különböző gyártóknál, forgalmazóknál eltérő mérettáblázatokat találhat a különböző kutyaruha márkákhoz. Van amelyik kistermetű-, közepes- vagy éppen nagyméretű kutyák ruházatához készültek.

A mérettáblázatok alapvetően három kutya méretet vesznek figyelembe, általában a háthossz, mellkas kerület, nyakkerület méretek a mérvadók. Természetesen a ruha típusától függően más méretek is szükségesek lehetnek ahhoz, hogy az adott kutyaruha méret megfelelő legyen a kutya számára.

 

Minden kutyafajta más-más testfelépítésű

A különböző fajtájú kutyák különböző testalkattal, méretarányokkal rendelkeznek, ami megnehezíti a megfelelő kutyaruha kiválasztását.

Egyes kutyafajták - pl. tacskó, bulldog, agár stb. - testalkatára, méreteire nem minden esetben lehet mérettáblázat szerint ruházatot választani. Ezekre a fajtákra a ruházatnak is más-más méretben és formában kell készülnie, hogy a lehető legjobban illeszkedjen az adott kutya testalkatához.

 

kutyaruha

 

S, M, L, XL, kutyaruha méretezések

Sokunknak félreérthető az emberi ruházathoz használatos S, M, L, XL ... méretezés szerinti választás, hiszen annyira eltérő adatokat tüntetnek fel ezekhez a szabvány méretekhez. Nehéz követni minden egyes kutyaruhánál a mérettáblázat adatait.

Ennek elkerülése érdekében én, mint kutyaruha készítő más, a kutyákra szabott méretezési rendszert használok, amely pontosan mutatja a kutyaruha méretét. 

Így vásárlóim könnyebben kiválaszthatják a megfelelő méretű és illeszkedésű kutyaruhát kedvencüknek, ill. lehetőség van egyedi méretre készült ruha vásárlására is. 

 

Hogyan válasszon megfelelő ruhadarabot kutyája számára?

A legfontosabb, hogy kutyája számára a választott kutyapulóver, kutyamellény, kutyakabát vagy bármilyen kutyaruha kényelmes legyen!

Ne megszokásból vagy épp másik gyártó által készített ruha cimkéjén található számozás alapján válasszon méretet!

Mindenképpen mérje meg kutyája háthosszát, mellkas kerületét, haskerületét és nyakkerületét mielőtt ruhát rendel számára! 

Így garantálható csak, hogy a kutya minden körülmények között jól érezze magát a ruhában és az kényelmes legyen számára. 

 

Méretvételhez információk >>

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.